понеділок, 03 березня 2008 13:20

Екологічні інспектори штрафують за проліски та шафран на 500 гривень

В Україні стартувала операція "Першоцвіт–2008". На Закарпатті в рейди рушають екологічні інспектори. Поки попереджають – продавати первоцвіти суворо заборонено. А з наступного тижня обіцяють - за один пролісок чи шафран штрафуватимуть на 500 гривень.

Екологічні інспектори вийшли на полювання. Шукають збирачів червонокнижних квіток. Продавці шафрану й пролісків – це переважно бабусі й діти. Побачивши людей у формі, ховаються.

Сміливці, котрі визнають, що продають пролісок, твердять - назбирали в себе на городі. За букет правлять від гривні до п"яти.

Та екологи твердять – рослини з Червоної книги можна вирощувати й продавати тільки придбавши ліцензію.

500 гривень – штраф за продаж рідкісних рослин. Напередодні 8-го березня міліція перевірятиме усі торговельні майданчики.

Тим часом екологічні інспектори показують у лісі облисілі поля шафрану й шукають збирачів. Кого вхоплять - оштрафують.

Ігор Дяченко, керівник відділу державної екологічної інспекції в Закарпатській області: "Поки що, бачите, погода погіршилася, і не дужа навіть ці квітки хочуть розпускатися. Можливо, в цьому причина".

Екологи кажуть – якщо проліски й шафран збиратимуть нинішніми темпами, за десять років їх можна буде побачити хіба що на листівках, повідомляє НТН.

Зараз ви читаєте новину «Екологічні інспектори штрафують за проліски та шафран на 500 гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі