вівторок, 03 грудня 2019 08:45

Дубілет розповів, як буде переписувати населення

Дубілет розповів, як буде переписувати населення
Главком Електронний перепис населення пройде за новим методом

Під час електронного перепису населення в Україні планують використати кілька джерел інформації аби скласти повну картину про кількість жителів країни.

"По-перше, ми збиратимемо інформацію з операторів мобільного зв'язку. Далі ми проводимо так звані калібрувальні соціологічні дослідження. Ми вже опитали близько 31 тис. домівок. Отримали доволі репрезентативну інформацію, яка дозволяє зрозуміти, скільки в середньому SIM-карт, у яких груп населення", – сказав Міністр Кабінету Міністрів Дмитро Дубілет в ефірі "Свободи слова" на ICTV.

Інформацію про внутрішню міграцію, за потреби, також можна отримати від мобільних операторів, а про осіб, які виїжджають за кордон, від ДМС.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Перепис населення буде цього року: в уряді здешевили процедуру

Зазначену інформацію доповнюватимуть з таких джерел, як реєстр дітей та реєстр пенсіонерів, оскільки в цих груп населення менше мобільних.

У ніч на 1 грудня у двох районах частині Оболонського району Києва та у Пісківській ОТГ Бородянського району Київської області, стартував пробний перепис населення.

Опитування в онлайн-режимі триватиме 10 днів.

Зараз ви читаєте новину «Дубілет розповів, як буде переписувати населення». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі