субота, 14 листопада 2020 11:10

Допомагає при коронавірусу: український препарат успішно пройшов клінічні випробування

Допомагає при коронавірусу: український препарат успішно пройшов клінічні випробування
Українці першими у світі завершили клінічні дослідження імуноглобуліну. Препарат "Біовен" має полегшувати перебіг коронавірусу. Фото: facebook.com

Українська фармацевтична компанія "Біофарма" завершила клінічні випробування свого препарату "Біовен" (імуноглобулін). МОЗ вніс його у протокол лікування Covid-19.

За результатами дослідження, препарат дозволив пацієнтам швидше подолати лихоманку і зменшив число летальних випадків серед хворих, повідомив у Facebook президент "Біофарми" Костянтин Єфименко.

За його словами, випробування завершено у жовтні. У них взяли участь 66 рандомних пацієнтів із тяжким перебігом хвороби. До дослідження препарату залучили 9 баз.

"Використання "Біовену" в комплексі терапії пневмонії, викликаної SasCov2Covid19, у порівнянні зі стандартною терапією дозволяє скоротити летальність у чотири рази з 23,6% до 6,25%, середній час до настання покращення з 9 до 5 днів та час потреби госпіталізації в умовах стаціонару - на 3-5 днів", - каже Єфименко.

"Біофарма" стала першою компанією у світі, яка розпочала і завершила клінічні дослідження імуноглобуліну. Загалом триває 18 клінічних досліджень, які розпочали глобальні міжнародні компанії переважно у США та Західній Європі.

"Біовен" включено до протоколу лікування Covid-19. "Біофарма" продовжує роботу над створенням гіперімунного імуноглобуліну. Найближчим часом будуть новини", - додав президент компанії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Першу партію вакцини від Covid-19 отримає 3% населення України

Україна зможе отримати першу партію успішно випробуваної та зареєстрованої вакцини від Covid-19 у 2-му кварталі 2021 року. Про це повідомив голова Офісу Всесвітної організації охорони здоров'я в Україні Ярно Хабіхт.

Зараз ви читаєте новину «Допомагає при коронавірусу: український препарат успішно пройшов клінічні випробування». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі