субота, 06 жовтня 2012 15:35

"Директор столичної школи пропагує гомосексуалізм": чутки розпустили батьки учнів

Ігор Гурушкін, директор столичної школи № 42, що у Дніпровському районі,  – нетрадиційної сексуальної орієнтації. Він пропагує стосунки між чоловіками. Дітей, які відвідують саме цей заклад, у районі кличуть "голуб'ятами". Це стверджує киянин 32-річний В'ячеслав Кошкін, який звернувся до Gazeta.ua.

"У мене двоє дітей. Старший 11-річний ходить в іншу школу, через дорогу. А молодшого я не можу через інформацію, яку знаю, віддати саме в цю школу, - пояснює киянин. – Нічого не можу вдіяти. Написав два тижні тому листа до Міністерства освіти, а відповіді немає. Ще до партій, які є в Дніпровському районі. Сподівався, що напередодні виборів буде якась реакція. Безрезультатно. Куди ще звертатись – не знаю. Це ненормально".

Чоловік пояснює: його обурює саме те, що директор афішує свої погляди. А вчитель – це приклад для наслідування. Його переконання будуть впливати на учнів.

"Вперше почув про це у нашому дворі. Говорили батьки, діти яких учаться у цій школі. Потім подивився в інтернеті. А там – купа інформації. Є сайти для геїв, соціальні мережі, де директор викладає оголені фото, веде активну переписку з чоловіками", - уточнює В'ячеслав.

"Я вступив із ним в переписку, спробував з'ясувати, навіщо він це робить.  Він пояснив, що просто я несучасний. Зараз це норма. За чутками, батьки не хочуть дітей віддавати до школи, а хтось забирає їх та переводить в  інші.  Говорять, що директором він став через свою тітку, яка раніше обіймала цю посаду. Вона пішла, а племінника поставила на своє місце. Певно, над ним хтось стоїть, тому не можуть від нього позбавитись", - резюмував він.

29-річний Ігор Гурушкін каже, що десять років працює в цьому навчальному закладі. Шість – на посаді директора.

"Пропагую прямо в школі? Це наклеп. Я - здорова і твереза людина, і ніколи в житті цього робити не буду. Ми живемо із дівчиною разом близько трьох років. Плануємо одружитись. Нікому і нічого доводити не збираюсь. Це моє особисте життя. Я виріс в цій школі і учень цієї школи, про яке пропагування може йти мова? Це може жарт якийсь", - каже телефоном.

"У мене не зовсім вкладається в голові – як це можна пропагувати. Про себе говорити дуже важко. Але більшість колег зараз  – це мої колишні вчителі. Вони б на це звернули увагу, скаржились, називали свої  імена та прізвища. Ми живемо в демократичній країні, де вирішуються всі питання. Якби я про це говорив на уроці, то дитина прийшла би і вам сказала, логічно? Учні та батьки скаржились б до мого керівництва – районного управління освіти. Якби це було правдою, уявіть що би зі мною вже зробили батьки", - зауважив директор.

Ігор Гурушкін припускає, що такі чутки можуть бути чиїмось передвиборчим ходом.

"Я ніколи не залучаю до навчально-виховного процесу агітацію виборців. Школа окрема від політики і релігії. Мікрорайон у нас багаточисельний. Політики звертаються з  різноманітними пропозиціями. Але безплатний сир може бути тільки в мишоловці. Тому всім пропоную збиратись у дворі, спілкуватись і там реально допомагати", - наголосив він.

Уточнив, що він зовсім неконфліктна людина. Завжди в родині та з друзями переосмислює всі незрозумілі ситуації.

"З жодним вчителем не мав конфлікту. Школа – це діти, маленькі діти. Вони між собою мають конфлікти. В них є батьки, дідусі. Всі в першу чергу йдуть до мене.  Я за день спілкуюсь з великою кількістю людей. Маю принцип – кожна сторона має залишитись задоволеною і отримати позитив", - розповів він.

Зауважив, що школа складається з двох окремих приміщень для початкових та старших класів. Вона неспеціалізована, тому будь-яка дитина може тут навчатись.

"Якщо хоче батько віддати дитину до нас, то нехай віддає. Я, що, з цією дитиною безпосередньо контактую? У нас хороші вчителі, колектив, який працює багато років. Наприклад, в минулому році мій заступник перешла заступником працювати в коледж. Рік пропрацювала і запропонувала колегам з нашої школи роботу. Вони звільнились 31 серпня, 1 вересня у суботу перешли туди. А в понеділок, 3-го числа були в мене і просились назад на роботу. Це про щось свідчить. Я їх взяв назад, тепер ще інші просяться, - додає. - Я - керівник молодий, через місяць мені виповниться 30 років. Може, в цьому є певні заздрощі.  Я не ставлю себе на рівень керівника країни, але розкриваючи інтернет можна побачити будь-яку людину в будь-якому стані. Але я в першу чергу не директор, а вчитель.  Головне моє завдання навчити дітей, дати їм міцні знання", - додав директор.

В соціальних мережах Одноклассники та ВКонтакте, а також на сайті гей-спільноти Qguys.ru було створено аккаунти, на яких інформацію нібито розміщував сам Гурушкін. Сам директор свою причетність до цих сторінок категорично відкидає.

Зараз ви читаєте новину «"Директор столичної школи пропагує гомосексуалізм": чутки розпустили батьки учнів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

78

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі