понеділок, 04 вересня 2017 01:36

Деяким українцям заборонять виїжджати за кордон

Деяким українцям заборонять виїжджати за кордон
Частині українців перекриють шлях з країни. Фото: Sputnik

Безвідповідальні українські чоловіки, які відмовляються платити аліменти, будуть позбавлені можливості виїзду за кордон.

Про це сказав на прес-конференції міністр юстиції України Павло Петренко за підсумками робочого візиту до Чернівців, – повідомляють fakty.ictv.ua.

"Ми будемо робити й інформаційну кампанію, озвучувати прізвища тих осіб, щоб жінки знали таких "героїв" поіменно. Тим більше, що реєстр боржників, який запустило Міністерство юстиції, дає таку можливість, інформація в цій частині може бути відкритою. І, звичайно, не платиш аліменти – не маєш безвіз, не платиш аліменти – не зможеш їздити на автомобілі. Ми будемо приймати системні рішення, в тому числі, про заборону виїзду за кордон", – підкреслив міністр.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Збільшили аліменти на дітей

За словами Петренка, по всій країні понад 2 мільйони виконавчих проваджень щодо несплати аліментів. Більше 500 тисяч дітей не отримують аліменти більше, ніж півроку.

Як відомо, на розгляді в українських судах перебувають 7 мільйонів справ, пов'язаних з виплатою аліментів на дитину. Щоб спростити процедуру їх присудження в інтересах дитини, були прийняті відповідні зміни до законодавства. Якщо президент їх підпише, аліменти суд призначатиме менше, ніж за дві доби.

Закон захистив і платників аліментів від надмірних апетитів позивачів. І встановив верхню межу аліментів. Це 10 прожиткових мінімумів на дитину – 18 тисяч гривень. Більше не можна. Така собі рівновага сторін.

До речі, право на аліменти мають і батьки – коли в старості потребуватимуть опіки й допомоги.

Зараз ви читаєте новину «Деяким українцям заборонять виїжджати за кордон». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі