вівторок, 18 лютого 2014 13:52

Дівчат із Pussy Riot затримали у Сочі

Дівчат із Pussy Riot затримали у Сочі
kasparov.ru

Надія Толоконнікова і Марія Альохіна затримані у зв'язку з крадіжкою, яка трапилася у готелі, де вони проживають. Про це "Інтерфаксу" заявили в Управлінні внутрішніх справ Сочі. Як підкреслили в поліції, нарівні з Альохіною і Толоконніковою в поліції опитують всіх мешканців готелю.

Начальник Адлерського відділу поліції заявив, що дівчата формально не доставлені до відділку, а запрошені для допиту. Про це кореспонденту "Ленты.Ру" розповів адвокат Олександр Попков, який прибув у відділ.

Активістки були затримані вдень 18 лютого у районі морського порту. Їх помістили в автозак і відвезли у відділення поліції. Разом з Толоконніковою та Альохіною, за словами Попкова, затримали 12-15 людей, у тому числі журналіста "Нової газети" Євгенія Фельдмана.

Надія Толоконнікова розповіла, що в Сочі активістки приїхали, щоб провести серію акцій, а саме виступити з піснею "Путін навчить тебе батьківщину любити". За підсумками виступів учасниці Pussy Riot планували змонтувати музичний кліп. У момент затримання, за словами Толоконніковою, вони не проводили акцій, а просто йшли по вулиці.

Толоконнікова та Альохіна наприкінці 2013 року вийшли за амністією з колонії, де відбували дворічні терміни за виконання пісні "Богородиця, Путіна прожени". Після звільнення з колонії дівчата поїхали до Європи і США, а після повернення до Росії вирушили в Сочі.

Зараз ви читаєте новину «Дівчат із Pussy Riot затримали у Сочі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі