пʼятниця, 30 березня 2012 12:58

Через неонацистів в Австрії ліквідували могилу батьків Гітлера

Через неонацистів в Австрії ліквідували могилу батьків Гітлера

В австрійському Леондінзі ліквідована могила батьків Адольфа Гітлера через паломництва неонацистів, повідомляє австрійська телерадіокомпанія ORF з посиланням на священика Курта Піттерчачера (Kurt Pittertschatscher). Могильну плиту прибрали в середу, 28 березня, останки Алоїза та Клари Гітлер не були ексгумовані.

Місцева влада отримали дозвіл на ліквідацію могили від далекої родички Гітлера, яка мала право розпоряджатися ділянкою на кладовищі. Тепер це місце можна використовувати для нових поховань.

З ініціативою ліквідувати могилу Гітлера виступили місцеві жителі, антифашистська організація, а також правозахисний Комітет Маутхаузена (Mauthausen-Komitee). Як пояснив представник антифашистського руху Роберт Айтер (Robert Eiter), до місця поховання стало стікатися все більше шанувальників Гітлера, які залишали на могилі різну символіку Третього рейху.

Алоїз і Клара Гітлер померли в 1903 і 1907 роках відповідно. Вони були поховані на кладовищі в Леондінзі. У цьому місті Адольф Гітлер жив з батьками з 1898 до 1905 року.

Зараз ви читаєте новину «Через неонацистів в Австрії ліквідували могилу батьків Гітлера». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі