субота, 07 червня 2008 17:56

Через київську забудову страждають невинні росіяни

У п"ятницю ввечері в Києві після акції протесту проти незаконної забудови були затримані п"ятеро громадян Російської Федерації.

Як повідомили "Українській правді" в організації "Збережи старий Київ", росіяни були затримані близько 21:00.

Станом на 12-00 7 червня росіяни знаходяться в РВВС Солом"янського району української столиці. Міліція інкримінує затриманим статтю 185 КПАП України – опір законним вимогам міліції.

За словами правозахисника і члена громадської ради при українському Міністерстві внутрішніх справ Володимира Чемериса, щодо затриманих міліція має намір порушити кримінальну справу.

За інформацією організації, до затриманих не допускають адвоката.

6 червня в Солом"янському районі проходила акція протесту проти протиправної забудови Першотравневого парку. На ній місцеві жителі й активісти правозахисних рухів частково зруйнували огорожу будівництва.

Акція закінчилася за кілька годин до затримання росіян. За свідченням жителів Солом"янського району, після завершення акції міліція патрулювала район і здійснювала спроби затримати перехожих, які не брали участі в акції. Імовірно, росіяни були затримані саме за обвинуваченням в участі в мітингу проти забудови, відзначає співрозмовник УП.

На користь цієї версії свідчить також той факт, що в цей же час працівники МВС затримали двох українських журналістів, що висвітлювали акцію, зазначають в організації.

Імена затриманих росіян: Дмитро Чорний, Олександр Нурик, Олександр Савченко, Олена Лебедєва, Євгенія Дьоміна.

Зараз ви читаєте новину «Через київську забудову страждають невинні росіяни». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі