четвер, 21 жовтня 2010 17:49

Через ДТП Україна щороку втрачає $5 млрд

Через ДТП Україна щороку втрачає $5 млрд
Перший заступник голови координаційної ради ВГО Асоціація безпеки дорожнього руху Юрій Лазуто заявив, що в Україні втрати внаслідок дорожньо-транспортних пригод щорічно досягають $5 млрд.

За словами Лазуто, про це свідчать дані експертів Світового банку.

За даними асоціації, у ДТП на українських дорогах щорічно гине понад 7 тисяч осіб, що дорівнює кількості жителів невеликого містечка. При цьому травмується близько 40 тисяч осіб.

Як зазначив Лазуто, за кількістю смертей внаслідок ДТП Україна посідає п'яте місце в Європі.

У свою чергу, заступник начальника департаменту ДАІ Міністерства внутрішніх справ України Сергій Будник повідомив, що в останні роки намітилася тенденція до зменшення кількості загиблих та постраждалих у ДТП.

За даними Будника, якщо в 2007 році загинуло 9,6 тисяч людей, в 2008-му - 7,7 тисяч осіб, в 2009-му - 5,3 тисяч осіб, а в 2010 році відзначається зниження на 18%, за 9 місяців поточного року загинуло 3080 осіб.

Як зазначалося на конференції, безпеку на дорозі включає три складових - людський фактор, якість автомобіля і якість дороги. За словами Будника, останнім часом зросла кількість водіїв-аматорів, тому необхідно, щоб вони проходили додаткові курси підвищення кваліфікації.

Нагадаємо, позавчора, 19 жовтня, на території України було зареєстровано 610 ДТП, в яких загинули 23 людини.

УНІАН

Зараз ви читаєте новину «Через ДТП Україна щороку втрачає $5 млрд». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі