понеділок, 22 березня 2010 17:16

Чавес винайшов радикальний метод боротьби з енергетичною кризою

Чавес винайшов радикальний метод боротьби з енергетичною кризою
Президент Венесуели Уго Чавес, 56 років, підписав указ "Про відключення на 24 години від електропостачання компаній, які неекономно використовують енергію".

Чавес поставив свій підпис під списком закладів і компаній, які є найбільш неекономними. До переліку входить близько 80 об"єктів: готелі, магазини, ресторани, тренажерні зали, автосалони, спортзали.

Закладам, які використовують надмірну кількість електроенергії, відключать електрику на 24 години. Якщо за добу вони не почнуть економніше використовувати ресурс, то залишаться без світла 72 години. Якщо це не допоможе, їх назавжди відріжуть від електропостачання.

Енергетична криза у Венесуелі почалася через недостатню кількість опадів. З травня по листопад 2009 року, в сезон дощів, у країні практично не було опадів. Рівень води у водосховищі гідроелектростанції "Гурі", яка виробляє 70% електроенергії, різко впав. Зі жовтня 2009 року всі футбольні матчі були перенесені на світлу частину доби. Цього ж місяця Уго Чавес закликав жителів Венесуели митися в душі не більше трьох хвилин, бо через низький рівень води у гідроелектростанцій виникають проблеми з виробленням енергії.

Gazeta.ua за матеріалами Reuters


Зараз ви читаєте новину «Чавес винайшов радикальний метод боротьби з енергетичною кризою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі