неділя, 15 листопада 2020 18:20

Частину України завалить снігом: де чекати зиму

Частину України завалить снігом: де чекати зиму
16 листопада частину України буде засипати снігом, морозяно буде навіть удень. Фото: pixabay.com

У понеділок, 16 листопада, в окремих регіонах України розпочнеться зимова погода - пройдуть дощі з мокрим снігом.

Зокрема, опади очікуються в Сумській, Харківській, Полтавській, Черкаській, Кіровоградській, Дніпропетровській, Луганській, Донецькій областях. Про це йдеться в прогнозі Українського гідрометцентру.

У західних областях буде хмарно й без опадів. На Півдні - без опадів і сонячно.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Погода в Україні: синоптик назвав морозні та теплі дні листопада

Уночі у північних, східних та частково центральних областях очікуються заморозки, місцями до 2-5 градусів морозу. У решті регіонів - уночі буде 2-4 градуси тепла.

Удень у північних та східних областях також очікується мінусова температура. Зокрема, в Сумах буде 1-3 градуси морозу, у Харкові та Луганську - до 3-5 градусів морозу. У Полтаві, Дніпрі, Донецьку - температура вдень триматиметься близько нуля градусів. Водночас у західних та південних регіонах буде до 6-9 градусів тепла.

У Києві в понеділок буде без опадів. Температура вночі та вдень 2-4 градуси тепла.

Зима 2020-21, найімовірніше, не буде такою ж аномально теплою, як попередня. Вона порадує українців і снігом, і морозами, стверджують народні синоптики. Хоча на "зимове бабине літо" теж слід розраховувати. У грудні на Миколая вони обіцяють мороз, але новорічна ніч знову може бути без снігу.

Зараз ви читаєте новину «Частину України завалить снігом: де чекати зиму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі