четвер, 14 червня 2007 09:13

Будівельники знайшли поховання 700 розстріляних євреїв

У лісовому масиві на межі Рівненської і Хмельницької областей, поблизу міста Острог, виявлено невідоме досі масове поховання євреїв, розстріляних фашистами під час Другої світової війни.

Як повідомив кореспонденту керівник рівненського науково-дослідного центру "Рівне-Суренж" Валентин Дем"янов, поховання випадково знайшли будівельники, які будують в цьому місці розважальний комплекс. В одній з траншей, зокрема, виявлено понад 60 людських черепів, людські кістки, особисті речі і гільзи. За його словами, фахівці центру "Рівне-Суренж" методом біолокації визначили, що в цьому місці (площею 0,3-0,4 гектари) закопані останки майже 700 людей.

Представники місцевої єврейської общини стверджують, що якраз у цих місцях німці розстрілювали євреїв, які на той час складали більшість населення Острогу. Всього ними було знищено понад 6 тис. євреїв міста, передає УНІАН.
Зараз ви читаєте новину «Будівельники знайшли поховання 700 розстріляних євреїв». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі