четвер, 03 грудня 2015 06:23

Британська авіація почала бомбити ісламістів в Сирії - ЗМІ

Британська авіація почала бомбити ісламістів в Сирії - ЗМІ
slon.ru

Літаки британських ВПС починають наносити удари по позиціях бойовиків "Ісламської держави" (ІД) на території Сирії.

Про це повідомляє російський "Інтерфакс" з посиланням на місцеві ЗМІ.

Так, за даними телеканалу iTV, два літаки "Торнадо" королівських ВПС вилетіли для нанесення ударів з авіабази на Кіпрі.

Як зазначається, бомбардувальники вилетіли практично відразу після завершення голосування в британському парламенті, який санкціонував участь Великобританії в діях керованої США міжнародної коаліції проти ІДІЛ на території Сирії. Раніше британським ВПС дозволялося брати участь в авіанальотах на позиції ІД тільки на іракській території.

Рішення парламенту про авіанальоти на ІД в Сирії було прийнято більшістю голосів після тривалих дебатів. На цьому рішенні наполягав прем'єр-міністр Девід Кемерон.

Президент США Барак Обама вже привітав це рішення британських законодавців.

"З самого початку операції проти ІД Великобританія була одним з найбільш цінних партнерів", - йдеться в поширеній заяві американського президента.

Він підкреслив: "Ми чекали на це рішення, яке дозволить британським силам літати над Сирією".

Він також схвалив наміри уряду Німеччини приєднатися до активних дій коаліції в боротьбі проти ІД в Іраку і Сирії.

"Хоча для цього ще потрібно схвалення з боку німецького парламенту, це є чітким сигналом того, що Німеччина продовжує виконувати зобов'язання проведеної кампанії проти ІД і її готовність працювати спільно з широким колом партнерів по усуненню нашої спільної загрози", - наголошується в заяві Обами.

Він підкреслив: "ІД - глобальна небезпека, що вимагає прийняття проти неї глобальних дій. Сполучені Штати вітають реальні зусилля будь-яких партнерів, спрямовані на знищення ІД в Сирії і Іраку. Ми аплодуємо крокам Великобританії та Німеччини, які демонструють нашу єдність і рішучість".

Зараз ви читаєте новину «Британська авіація почала бомбити ісламістів в Сирії - ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі