середа, 05 лютого 2020 12:52

Брендове взуття підробляють двома способами - експерт

Брендове взуття підробляють двома способами - експерт
В Україні працюють півтори тисячі виробників взуття. Фото: mukachevo.net

Українське взуття не поступається за якістю брендовому. Однак коштує значно дешевше.

Вітчизняне купуємо за реальну вартість. Натомість 80% у ціні відомого - це плата за логотип, каже Gazeta.ua президент громадської організації "Ліга виробників взуття" Олександр Бородиня:

"В Україні працюють півтори тисячі виробників взуття. Раджу купувати в них. Бо фальсифікат від якісного взуття звичайному користувачу відрізнити важко. Натомість наші виробники не займаються виготовленням підробок. Можуть шити під відомим брендом, але тільки на його замовлення", - заявив експерт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Фальсифікат і контрабанда: що насправді купують українці

Взуття відомих брендів підробляють двома способами, додає Бородиня:

"Перший - це підробка такої ж якості, як і оригінал, але пошита іншим виробником. Другий - це взуття значно гіршої якості, але з упізнаваним логотипом. У нас зазвичай продають, використовуючи другий варіант. За тим, щоб споживачів не обманювали, має стежити Держпродспоживслужба. Однак вона не виконує своїх обов'язків".

Наприкінці січня в Києві обшукали 17 взуттєвих магазинів однієї торговельної мережі. Підозрюються в торгівлі фальсифікатом під виглядом товарів відомих брендів.
Магазини не закриті. Слідчі дії тривають, кажуть у прокуратурі Києва.

Зараз ви читаєте новину «Брендове взуття підробляють двома способами - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі