понеділок, 14 жовтня 2024 14:59

Спецтема: Війна Росії проти України

Братчук розповів, чому росіяни вчепилися в Кінбурнську косу

Братчук розповів, чому росіяни вчепилися в Кінбурнську косу
Кінбурнську косу дуже треба звільнити, але наразі не можна сказати, коли саме це буде. Фото: скріншот

На Миколаївщині окупована росіянами Кінбурнська коса є важливою локацією, за яку ворог чіпляється від початку повномасштабного вторгнення.

Наразі окупанти почали накопичувати там сили, заявив речник української добровольчої армії "Південь" Сергій Братчук під час телемарафону 14 жовтня, передає Gazeta.ua. Він пояснив, що ця коса дуже цінна для ворога, оскільки дозволяє обстрілювати Куцурубську, Очаківську громади Миколаївщини та тримати під напругою північно-західну частину Чорного моря.

"Кінбурнську косу треба звільнити, але наразі не можна казати, коли це буде. Тоді буде шанс, що запрацює Миколаївський порт і долучиться до портів Великої Одеси ("Південного", "Чорноморська", Одеського порту) та зможе працювати у напрямку морських коридорів. Кінбурнська коса - локація, за яку ворог чіпляється кігтями та зубами" - сказав Братчук.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росіяни, ймовірно, готують штурми на Кінбурнській косі

Сили оборони здійснюють певні операції відносно цієї коси - періодично відбувається бойова робота, застосовується артилерія, дрони. Проводяться рейди українських спецслужб. Братчук акцентував, що, на перший погляд, очевидно - знищення озброєння росіян, послаблення якомога більше їхніх сил. Він додав, що сьогодні не можна сказати, що завтра-післязавтра буде наступ на косу ЗСУ, але він обов'язково відбудеться.

"Ворог поповнює особливий склад та озброєння. Навіть пригнав туди кілька катерів, які входять до підрозділів, що знаходяться на території тимчасово окупованого Криму. Питання звільняти чи не звільняти Кінбурн не стоїть. Питання лише у часі, ресурсах і можливостях. Ця локація є відповідним ключиком для нашого поступового просування щодо звільнення українських земель. Тому ситуація напружена", - зазначив Братчук.

Кінбурнська коса розташована в північно-західній частині Кінбурнського півострова, її східна частина розташована в Скадовському районі Херсонської області, а західна - в Миколаївському районі Миколаївської області.

З півночі її омиває Дніпровсько-Бузький лиман, а з півдня - Чорне море. Довжина - майже 40 км, а ширина - до 10 км.

Російські окупанти використовують Кінбурнську косу на Миколаївщині для обстрілів мирних міст і сіл.

Ворог також використовує її, щоб обстрілювати міжнародні транспортні морські шляхи й Миколаївщина не змогла б приєднатися до зернової угоди.

Зараз ви читаєте новину «Братчук розповів, чому росіяни вчепилися в Кінбурнську косу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі