вівторок, 26 червня 2018 00:32

Брата Каськіва заарештували і призначили заставу

Брата Каськіва заарештували і призначили заставу
Колишній голова Держінвестпроекту Владислав Каськів. Фото: Радіо Свобода

Солом'янський райсуд Києва обрав запобіжний захід двоюрідному брату екс-голови Держінвестпроекту Владислава Каськіва. Його підозрюють у причетності до розкрадання 259,2 мільйона гривень.

Суд обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення 2,6 мільйона гривень застави, повідомляє прес-служба НАБУ.

Родича екс-посадовця затримали та повідомили про підозру 21 червня 2018 року.

Того ж дня детективи НАБУ повідомили про підозру у вчиненні злочину за аналогічними статтями рідному брату екс-голови Держінвестпроекту. Однак затримати його не вдалося, бо він знаходиться поза межами України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: НАБУ затримало восьмого учасника схеми з привласнення 260 млн грн

Як встановило слідство, в 2012 році з державного бюджету України виділили понад 500 млн грн для реалізації низки національних проектів. Зокрема, проекту "Якісна вода". Він передбачав встановлення в найбільших містах України автоматів із розливу питної води. І "Олімпійська надія-2022", за яким повинні бути зведені інфраструктурні об'єкти для проведення зимових олімпійських ігор в Україні.

Через розкрадання частини коштів - 259,2 млн грн з виділених 500 млн - проекти так і не були реалізовані.

В цілому у вчиненні кримінального правопорушення, яке досліджується в рамках вказаного кримінального провадження, зараз підозрюють 9 осіб.

Зараз ви читаєте новину «Брата Каськіва заарештували і призначили заставу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі