неділя, 17 червня 2007 16:13

Близькосхідний "квартет" визнав правоту Аббаса у розпуску уряду

Близькосхідний "квартет" міжнародних посередників визнав необхідність і легітимність рішень голови Палестинської національної адміністрації Махмуда Аббаса у розпуску уряду і введенню надзвичайного положення.

У телеконференції брали участь глава МЗС РФ Лавров, генсек ООН Пан Гі Мун, держсекретар США Кондоліза Райс, високий представник ЄС по загальній зовнішній політиці і політиці в області безпеки ЄС Хавьер Солана, міністр закордонних справ ФРН Франк-Вальтер Штайнмайер і член комісії ЄС по зовнішніх зв"язках і європейській політиці сусідства Беніта Ферреро-Вальднер.

"Квартет" привітав оголошений главою ПНА намір у відповідний час звернутися до палестинського народу, а також відзначив, що він продовжує підтримувати і інші легітимні палестинські інститути.

"Квартет" закликав до швидкого припинення насильства і взаємодії всіх сторін для забезпечення відповідної безпеки і умов доступу для пересування гуманітарних вантажів і персоналу як в секторі Газу, так і на ключових контрольно-пропускних пункта.

"Четвірка" підтримала зусилля відповідальних регіональних держав, направлені на заспокоєння ситуації, і заявила, що продовжить сприяти установленню всеосяжного, справедливого і міцного миру, який був би досягнутий переговорним шляхом на основі відповідних резолюцій СБ ООН, повідомляє РІА "Новини".

Зараз ви читаєте новину «Близькосхідний "квартет" визнав правоту Аббаса у розпуску уряду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі