четвер, 22 лютого 2018 15:36

Бізнес у Чернівцях перевели на державну мову - за порушення штрафуватимуть

Бізнес у Чернівцях перевели на державну мову - за порушення штрафуватимуть
У всіх сферах обслуговування Чернівців відтепер використовуватимуть тільки українську мову / фото: molbuk.ua

Депутати міської ради Чернівців під час позачергової сесії зобов'язали місцевих підприємців розмовляти з клієнтами українською мовою.

Документом передбачено, що мовою роботи, діловодства і документації є тільки державна мова – українська, пише 0372.ua.

Крім цього, на території Чернівців усі назви установ, підприємств, організацій вивіски, плакати, афіші, публікації, повідомлення, рекламні оголошення, будь-які інші форми аудіо- та візуальної рекламної продукції, інформація для споживачів товарів та послуг виконується державною мовою.

Рішенням міської ради передбачено встановлення у місті правил щодо використання української мови у всіх сферах обслуговування. У закладах сфери громадського харчування, торгівлі обов'язкова наявність меню, зазначеного державною мовою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Не ходіть у заклади, де не обслуговують українською мовою"

При обслуговуванні відвідувачів, персонал зобов'язується пропонувати меню українською мовою і лише на вимогу відвідувача надати меню будь якою іншою мовою.

У Львові міська рада зобов'язала усі сфери обслуговування та громадського харчування надавати послуги українською мовою. Постанову "Про регулювання мови обслуговування громадян у сфері надання послуг, торгівлі та здійснення інформування про товари і послуги у Львові" прийняли на засіданні міськради 15 лютого.

Зараз ви читаєте новину «Бізнес у Чернівцях перевели на державну мову - за порушення штрафуватимуть». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі