вівторок, 12 січня 2016 13:40

Більшість голландців проти асоціації України з ЄС

Більшість голландців проти асоціації України з ЄС
Переважна більшість голландських виборців виступає проти ратифікації Нідерландами Угоди про асоціацію України з ЄС. Автор: www.politico.eu

Переважна більшість голландських виборців виступає проти ратифікації Нідерландами Угоди про асоціацію України з ЄС. Про це пише Politico з посиланням на результати опитування перед референдумом щодо цього рішення. Він відбудеться 6 квітня.

Опитування провели на замовлення голландської громадської мовної програми EenVandaag. Понад 50% опитаних виборців "впевнені", що відхилять угоду з Україною. В той час, як ще чверть опитаних сказали, що "ймовірно" її відхилять.

Також більше половини респондентів зазначили, що приймуть участь у голосуванні. Інші 17% сказали, що вони "швидше за все" проголосують. Мінімальний поріг явки на референдумі складає 30%. Його результати є першим барометром перед референдумом 6 квітня, зазначили у виданні.

Це може викликати "континентальну кризу" і найбільше користі від відповіді "ні" отримає Росія, заявив Президент Європейської комісії Жан-Клод Юнкер.

"Давайте не будемо замінювати референдум на голосування Європи. Я щиро сподіваюся, що голландці не голосуватимуть за "ні" з причин, які не мають нічого спільного із самим договором," повідомив Юнкер.

Референдум запровадили через петицію на сайті GeenStijl. У вересні вона набрала більше 450 тисяч підписів, їхня необхідна кількість 300 тисяч. Після цього уряд країни був вимушений поставити питання на голосування.

Видання зазначило, що невідомо, що відмова від асоціації означатиме для політики Нідерландів. Але уряд та інші провідні партії країни заявили, що вони планують провести кампанію на користь угоди про асоціацію. Результат референдуму має бути розглянутий урядом, але не є обов'язковим для виконання.

Зараз ви читаєте новину «Більшість голландців проти асоціації України з ЄС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі