пʼятниця, 06 липня 2007 20:58

Більше тисячі антикварних книг вкрали з Сімферопольської бібліотеки

Зі сховища головної бібліотеки Криму - Республіканської бібліотеки імені Франка в Сімферополі вкрали більше тисячі цінних антикварних книг. Частину вкрадених екземплярів виявили у Євпаторії. Не знайденими залишаються книги на суму в 75 тисяч гривень.

За інформацією міліції, повідомлення про крадіжку надійшло ще 26 червня. Слідчо-оперативна група встановила, що останній раз сховище відвідувалося співробітниками бібліотеки три дні тому. Коли побачили, що грати на одному з вікон зламані, поспішили подзвонити "02".

Зі слів співробітників бібліотеки, зі сховища пропали цінні книги 18 і 19 століть із зібрань творів російських класиків, іноземні словники, наукові праці з медицини, географії і історії. Після проведення низки оперативно-розшукових заходів сищики вийшли на слід "бібліофілів". Під час розшуку злочинців були перевірені всі антикварні лавки, проведена масштабна робота з місцевими колекціонерами старовинних книг. В результаті частина історичних цінностей виявилася у одного перекупника в Євпаторії. Через нього правоохоронці і вишли на книжкових злодіїв, яких незабаром затримали.

Зараз велика частина вкраденого вилучена, співробітниками бібліотеки проводиться інвентаризація майна, встановлюється точна сума заподіяного державі збитку. Попередня вартість викраденого складає 75 тисяч гривень, передає АМИ "Новости-Украина".

Зараз ви читаєте новину «Більше тисячі антикварних книг вкрали з Сімферопольської бібліотеки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі