понеділок, 28 грудня 2009 10:50

Більше сотні китів загинули на пляжі в Новій Зеландії

Більше сотні китів загинули на пляжі в Новій Зеландії

Більше сотні китів виду "гринди" загинули після того, як дві великі зграї китів викинулися на берег в Новій Зеландії. Туристи, екологи та місцеві племена зуміли врятували близько півсотні тварин, пише Associated Press.

Добровольці весь день вкривали ссавців від палаючої спеки мокрим листям, допоки не з"явилася можливість випустити їх назад у море. Рятувальники пильно стежили за китами до того, як всі вони вийшли у відкрите море.

Загалом сьогодні на берег викинулися 63 кити, 43 з яких зуміли врятувати.

Екологі вважають, що один з китів міг бути хворим, або що їх гідролокатор привів їх в мілку гавань, звідки вони не знайшли виходу.

Днем раніше в іншій частині острівної країни викинулися на берег 105 "гринд". Їх помітили з приватного туристичного літака, однак коли прибули рятувальники лише 30 з них були живі.

"Вони були в поганому стані. Коли ми добралися туди, дві третини з них вже померли. Нам довелося приспати всіх інших", - повідомили рятувальники.

"Було дуже жарко, і вони сильно страждали. Ми бачили біль і страждання в їх очах", - передає місцева газета слова очевидців.

Оскільки пляж, на якому загинули кити є частиною природного заповіднику, залишки 105 китів залишили розкладатися на березі.

Дуже велика кількість китів потрапляє на мілину в Новій Зеландії кожне літо, коли вони прямують в Антарктичні води. Вчені поки що не в змозі пояснити, чому кити викидаються на берег.

Переклад: Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Більше сотні китів загинули на пляжі в Новій Зеландії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі