вівторок, 13 травня 2014 10:29

Біженців зі східних регіонів України та Криму заселили у "Межигір'я"

Біженців зі східних регіонів України та Криму заселили у "Межигір'я"
Фото: "Сегодня"

У колишній резиденції екс-президента Віктора Януковича "Межигір'я" заселили біженців зі східних областей України та Криму.

Вони тимчасово житимуть у двоповерховому будинку прислуги. Там уже живуть з десяток переселенців із Донецька, Краматорська, Слов'янська, Макіївки та Луганська, а також два десятки кримчан, пише "Сегодня".

"Ми тимчасово виділили їм будинок для прислуги Януковича. Його побудували акурат перед втечею екс-гаранта, так що в будинку навіть ще толком не встиг ніхто пожити", - розповів комендант "Межигір'я" Денис Тарахкотелік.

Спочатку біженців селили в маєтку колишнього генпрокурора Віктора Пшонки, проте їх звідти прогнала самооборона Майдану, яка охороняє обійстя. У будинки прислуги в "Межигір'ї" біженці живуть по двоє в кімнаті. У будівлі є душ, туалет, міні-кухня.

"На умови гріх скаржитися! У шафах навіть було нова постільна білизна, подушки, ковдри. Апартаменти - як у чотиризірковому готелі, а годують просто "на забій. Але вдома все одно краще", - розповів біженець із Макіївки Сергій.

Крім того, 48 біженців зі Східної України за останні дні екстрено вивезли в Іванківський район Київської області, в приватний дитячий табір.

"Із них 19 дітей - від двох до 14 років з мамами (батьки залишилися в Слов'янську). Крім них, ще 18 дітей з дитячого будинку у віці від п'яти до семи років з вихователями. Їм вкрай необхідні гроші, продукти та одяг", - розповіли волонтери.

Нагадаємо, на материкову Україну з Криму вже втекли майже 8 тисяч біженців. Вони переважно їдуть у Київ та Західну Україну.

Зараз ви читаєте новину «Біженців зі східних регіонів України та Криму заселили у "Межигір'я"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі