пʼятниця, 14 грудня 2007 19:11

Берлусконі знову судитимуть

Берлусконі знову судитимуть

У Мілані пройде новий процес над колишнім прем"єр-міністром країни і лідером опозиції Сильвіо Берлусконі, який цього разу підозрюється в підробці фінансової звітності, виявленої в ході розслідування так званої справи "концерну SME", повідомили місцеві ЗМІ.

Раніше в рамках цієї ж справи Берлусконі, що звинувачувався в підкупі римського судді при рішенні питання про приватизацію державного харчового концерну SME, був виправданий.

Цього разу на процесі, який відбудеться 30 січня, будуть розглянуті події 1986-1989 років. Суддям належить вирішити, чи заявити про закінчення терміну давності справи або ж виправдати Берлусконі, оскільки спотворення фінансової звітності більше не розглядається як злочин після зміни закону про нього.

Справа про приватизацію SME відноситься до подій двадцятирічної давності. У 1985 році концерн був проданий відомому італійському підприємцеві Карло Де Бенедетті в рамках приватизації державного холдингу IRI. Продажу чинив опір тодішній прем"єр Італії Беттіно Краксі, який заявляв, що на покупку SME претендують інші кандидати, готові заплатити більші суми. У їх числі був і холдинг Fininvest, який належав Берлусконі, повідомляє РИА "Новости".

Зараз ви читаєте новину «Берлусконі знову судитимуть». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі