пʼятниця, 07 вересня 2012 13:58

Бенедикт XVI подарував Львову папську вервицю

Бенедикт XVI подарував Львову папську вервицю
Папа Римський Бенедикт XVI. Фото: lichnosti.net

Завтра у Львові розпочнуться святкування 600-ліття перенесення столиці латинських архієпископів з Галича до Львова. Очолити святкування спеціально прибув кардинал Йозеф Томко, особистий представник Папи Римського Бенедикта XVI.

"Цей ювілей не залишиться непоміченим Ватиканом і особисто Святійшим Отцем. Щоб підкреслити важливість ювілею, а також, щоб показати своє сентиментальне ставлення до України, Папа Римський Бенедикт XVI прислав мене, як свого спеціального делегата, і попросив передати вітання і благословення для вірних Римо-католицької церкви і загалом для усіх вірних інших релігій, які проживають у Львові", - розповів під час прес-конференції у Львові кардинал Йозеф Томко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Папа Римський затвердив нового главу українських греко-католиків

Завтра з нагоди ювілею кардинал не просто передасть привітання вірним від Папи, а й особливий подарунок, який Святійший Отець передав з цієї нагоди. Церемонія передачі відбудеться об 11.00 під час святої меси у Архикатедральному соборі Успіння Присятої Діви Марії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Папа Бенедикт XVI їздив Мексикою у сомбреро

"Перш за все буде прочитано послання вірним від Папи Римського Бенедикта XVI, а також Святійший Отець, підкреслюючи свою духовну присутність, передав папську вервицю іконі Матері Божій, яка знаходиться в Латинській катедрі", -- наголосив архієпископ Мечислав Мокшицький, митрополит Львівський римо-католицької церкви.

Зараз ви читаєте новину «Бенедикт XVI подарував Львову папську вервицю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі