субота, 11 липня 2015 01:56

Автівки нової поліції застраховані у фірмі, яка втратила відповідну ліцензію - ЗМІ

Автівки нової поліції застраховані у фірмі, яка втратила відповідну ліцензію - ЗМІ
Фото: nv.ua

Машини нових поліцейських застрахували у фірмі, яка втратила право страхувати автівки.

Автогосподарство МВС України 23 червня уклало тенденр з ПрАТ "Страхова компанія "Україна" на страхування 300 автомобілів категорії В2 (об'єм двигуна до 2 літрів). Це були гібридні автомобілі "Тойота Пріус", на яких їздить нова поліція Києва. Сума страхування становить 273 тис грн., йдеться у "Віснику державних закупівель".

Журналісти проекту "Наші гроші" з'ясували, шо тендерна вартість страховки одного автомобіля (910 грн.) є більшою від річного платежу для автомобілів такого класу 886 грн по тарифам "України". Читайте також: Нова поліція врізалась у дорожній знак, поспішаючи на виклик При цьому тендерну угоду було укладено за шість місяців до кінця року, а за цей період страховий платіж для одного автомобіля становить 620 гривень, що у півтора рази дешевше від тендерної ціни.

За даними Моторного (транспортного) страхового бюро України (МТСБУ), страхова компанія "Україна" через тиждень після перемоги на тендері МВС втратила статус асоційованого члена МТСБУ через заборгованість по сплаті внесків в бюро. Втім, це не звільняє фірму від виплат по раніше укладеним угодам. При цьому відомо, що за перші дні роботи нової поліції у ДТП потрапили щонайменше п'ять патрульних автомобілів.

Зазначимо, що власником "СК "Україна" є белізький офшор "Superid Business Ltd".

 

Зараз ви читаєте новину «Автівки нової поліції застраховані у фірмі, яка втратила відповідну ліцензію - ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі