вівторок, 03 серпня 2010 15:36

Австрія підтримає Україну в просуванні до безвізового режиму з ЄС

Австрія підтримає Україну в просуванні до безвізового режиму з ЄС

Австрiя готова розглянути можливiсть пiдписання двосторонньої угоди про скасування вiзових зборiв за оформлення нацiональних вiз громадянам України.

Про це повiдомив прес-секретар Мiнiстерства закордонних справ (МЗС) Олександр Дикусаров на брифiнгу у вiвторок.

Вiн поiнформував, що з 30 липня поточного року у Вiднi вiдбулися українсько-австрiйськi консультацiї з консульсько-правових питань на рiвнi керiвникiв консульських служб МЗС двох країн. Серед головних питань порядку денного було обговорення питання захисту прав та iнтересiв громадян України при застосуваннi австрiйською стороною положень Вiзового кодексу Європейського Союзу, який набув чинностi 4 квiтня поточного року, а також оформлення короткотермiнових i довготермiнових вiз австрiйським представництвом українським громадянам.

Крiм цього, обговорювалися питання реалiзацiї внесення змiни до угоди мiж Україною та ЄС про спрощене оформлення вiз, а також деякi аспекти спiвробiтництва мiж правоохоронними органами.

"За результатами консультацiй вiд австрiйської сторони отримано запевнення щодо подальшої пiдтримки нашої країни в її просуваннi до безвiзового режиму з ЄС. Крiм того, австрiйська сторона погодилася розглянути можливiсть пiдписання двосторонньої угоди про скасування вiзових зборiв за оформлення нацiональних вiз громадянам України", - сказав О.Дикусаров.

Сторони також домовилися провести наступнi консультацiї в Києвi у травнi 2011 року, повiдомив прес-секретар зовнiшньополiтичного вiдомства.

Інтерфакс-Україна

Зараз ви читаєте новину «Австрія підтримає Україну в просуванні до безвізового режиму з ЄС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі