пʼятниця, 18 червня 2010 14:39

Ярослав Качинський у день народження провідав могилу загиблого брата

Ярослав Качинський у день народження провідав могилу загиблого брата

Брат-близнюк загиблого президента Польщі Ярослав Качиньський відвідав сьогодні могилу Леха Качинського і його дружини на Вавельському пагорбі у Кракові. Сьогодні виповнюється 61 річниця з дня народження Леха і Ярослава Качинських.

Також цей день є останнім днем передвиборчих перегонів на посаду президента Польщі. Через це одразу після відвідин могили брата Ярославу, який є кандидатом від партії "Право і Справедливість" (ПіС), довелося обговорити і питання економічної та енергетичної незалежності країни.

Візит Ярослава до могили тривав близько години. Його супроводжували донька Леха - Марта Качинська і його найближче оточення. В пам'ять загиблої президентської пари провели месу.

"Це особливий день для мене. Не буду приховувати того, що мені дуже сумно. Однак ці відвідини не мають нічого спільного з передвиборчою кампанією", - сказав Ярослав напередодні.

Після відвідин Вавелю, голова партії ПіС зустрівся з експертами по сланцевому газу.

"Питання про енергетичну незалежність Польщі є дуже важливими - і економічно, і політично", - сказав він і додав, що рішення цих питань є "священним обов'язком уряду".

Останні опитування громадської думки, проведені польськими ЗМІ, свідчать про те, що Ярослав Качинський сильно відстає від свого основного конкурента - виконуючого обов'язки президента Броніслава Коморовського. За даними видання "Gazeta Wyborcza" Комаровський в першому турі отримає 51% голосів, а Ярослав Качиньський - 33%. Далі йдуть Гжегож Напіральський (9%), Януш Корвін-Мікке (2%) і Анджей Олеховскій (2%).

Gazeta.ua за матеріалами Tvn24

Зараз ви читаєте новину «Ярослав Качинський у день народження провідав могилу загиблого брата». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі