четвер, 26 червня 2008 19:37

Армія США вперше перехопила відокремлену боєголовку

Армія США спільно з Агентством протиракетної оборони і компанією LockheedMartin успішно випробувала мобільний протиракетний комплекс THAAD (TerminalHighAltitudeAreaDefense), вперше відпрацювавши перехоплення бойової частини, що відокремилася від розгінних ступенів ракети. Як повідомляється в прес-релізі Агентства ПРО США, випробування було проведене на тихоокеанському ракетному полігоні в районі Гавайських островів 25 червня після 16.00.

Скидання мішені, яка імітувала балістичну ракету, було виконане з борту військово-транспортного літака C-17 ВВС США. Приблизно через шість хвилин після цього з мобільної пускової установки THAAD була запущена протиракета, яка знищила мішень прямим попаданням в середніх шарах атмосфери.

В ході випробування, яке було максимально наближено до реальних умов, здійснювалася перевірка можливостей ракети-перехоплювача по захопленню і супроводу балістичної ракети супротивника з подальшим знищенням бойової частини, що відокремилася від неї. Окрім цього проводилася оцінка дії стартуючої протиракети на пускову установку. Нинішнє випробування стало п"ятим за рахунком.

У минулому місяці Армія США сформувала перший дивізіон THAAD на базі Форт Блісс, штат Техас, в цілях підготовки особового складу. Постановка комплексів на бойове чергування назначена на наступний рік.

Мобільний комплекс THAAD призначений для перехоплення балістичних ракет середньої і малої дальності як на кінцевих, так і на середніх позаатмосферних ділянках траєкторій їх польоту. До складу комплексу входять станція радіолокації, система управління вогнем, пускові установки і ракети-перехоплювачі, повідомляє Лента.ру.

Зараз ви читаєте новину «Армія США вперше перехопила відокремлену боєголовку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі