пʼятниця, 01 листопада 2013 18:19

Заарештованих активістів Greenpeace перевезуть у Петербург

Заарештованих активістів Greenpeace перевезуть у Петербург
Фото: Greenpeace
Всіх заарештованих членів екіпажу судна Greenpeace "Арктик Санрайз" перевезуть з Мурманська в Санкт-Петербург. Про це повідомляється в твіттері організації.

Причина переїзду юристам Greenpeace не відома. "На відміну від Мурманська в Санкт-Петербурзі немає полярної ночі в зимовий час. І сім'ям та консульським посадовим особам буде легше відвідувати заарештованих. Але немає ніякої гарантії, що умови в новому ізоляторі будуть краще, ніж в Мурманську. Насправді вони можуть бути і гірше", - заявив "Інтерфаксу" виконавчий директор Greenpeace International Кумі Найду.

1 листопада останнім з 30 заарештованих у справі про спробу висадки на нефтеплатформу "Прирозломна" пред'явили звинувачення в хуліганстві. Адвокати команди "Арктик Санрайз" повідомили, що висунуті раніше звинувачення за статтею про піратство досі не зняті. При цьому 23 жовтня Слідчий комітет РФ перекваліфікував дії затриманих з піратства на хуліганство.

Раніше про те, що активісти Greenpeace не є піратами заявляв, зокрема, президент Росії Володимир Путін. При цьому він зазначив, що "формально вони намагалися захопити платформу".

18 вересня 2013 року екологи спробували висадитися на нефтеплатформу "Газмпрома" в Печорському морі, щоб повісити на ній банер про небезпеку видобутку нафти в Арктиці. Ця спроба була припинена прикордонниками та охороною платформи. На наступний день спецназ з повітря захопив "Арктик Санрайз". Судно було відбуксовано в Мурманськ, всіх членів екіпажу, а також відеооператора Кірона Брайана і фотографа Дениса Синякова заарештували.
Зараз ви читаєте новину «Заарештованих активістів Greenpeace перевезуть у Петербург». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі