четвер, 27 серпня 2015 06:26

Японія припиняє роботу єдиного поромного сполучення з Росією

Японія припиняє роботу єдиного поромного сполучення з Росією
morts.ru

У Токіо вирішили припинити роботу єдиної поромної переправи між Японією і Росією. Про це повідомив глава Южно-Сахалінська Сергій Надсадін на черговій зустрічі мерів міст Далекого Сходу, Сибіру і Західного узбережжя Японії. Мова йде про лінію між портом Вакканаї на острову Хоккайдо і портом Корсаков на Сахаліні, передає "Росбалт".

Надсадін запевнив, що рішення японців нібито не пов'язане з політикою, а викликане сформованою економічною ситуацією. "Компанія, яка здійснює перевезення з японської сторони, заявила про припинення сполучення з 2016 року, - повідомив мер учасникам зустрічі. - Ми вважаємо, що необхідно докласти всіх зусиль, щоб зберегти єдину міжнародну поромну навігацію між Росією і Японією, яка працює понад 15 років".

Нагадаємо, минулого тижня між Японією і Росією спалахнув скандал через оголошення про розширення території РФ за рахунок території в Охотському морі на Далекому Сході поблизу Японії, яке зробив прем'єр-міністр РФ Дмитро Медведєв під час поїздки на Далекий Схід і Курильські острови.

Японія виступила із протестом проти приїзду російського прем'єра, а уряд Японії за її підсумками задумався про те, щоб відкласти візит глави МЗС Фуміо Кісіда в Росію.

Зараз ви читаєте новину «Японія припиняє роботу єдиного поромного сполучення з Росією». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

17

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі