пʼятниця, 19 березня 2010 13:26

Американця стратили через нахабність

Американця стратили через нахабність

У США на електричному стільці стратили злочинця, який був засуджений до смерті через нахабний лист, який він написав прокурору у його справі.

У 1999 році Пола Пауела звинуватили у вбивстві мешканки штату Вірджинія Стейсі Рід і в зґвалтуванні її 14-річної сестри. В 2000 році Пауел визнали винним і засудили до страти. Проте суд вищої інстанції скасував вирок. Злочинцю вдалося довести, що він винен не у вбивстві, пов"язаному зі зґвалтуванням, а окремо у вбивстві і зґвалтуванні. За кожен з цих злочинів окремо Пауела не могли стратити.

Злочинець вирішив, що вже гарантовано уникнув смерті. Він написав прокурору лист, в якому похвалився, як вдало він всіх обдурив. Лист починався словами: "Так як я вже визнаний винним у вбивстві першого ступеня, і Верховний суд Вірджинії оголосив, що мене більше не звинуватять у тяжкому вбивстві, я вважаю, що можу розповісти вам, що сталося 29 січня 1999 року, щоб показати, які ви всі тупі".

Далі в тексті Пауел розкрив деталі, які свідчили, що насправді зґвалтування і вбивство були здійснені практично одночасно і були об"єднані спільним задумом.

Прокурор добився перегляду справи та оскаржив скасування смертного вироку. В 2003 році Пауела знову засудили до страти. Оскаржити це рішення йому вже не вдалося.

Lenta.ru

Зараз ви читаєте новину «Американця стратили через нахабність». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі