неділя, 17 грудня 2017 12:12

Алкоголь за кермом: скільки водієві можна випити спиртного

Алкоголь за кермом: скільки водієві можна випити спиртного
Максимально допустима норма вмісту алкоголю в крові у водіїв - 0,2 проміле Фото: huffingtonpost.com

Максимально допустима норма вмісту алкоголю в крові у водіїв - 0,2 проміле. В новорічні свята мало хто дотримуються цієї позначки.

Щоб показати водіям, скільки можна випити алкоголю, якщо вранці сідати за кермо, провели експеримент. В ньому брали участь три чоловіки вагою 71, 83 і 88 кг, три жінки - 50, 60 і 65 кг.

Тестували найбільш популярні алкогольні напої: пиво, шампанське, вино, горілку і коньяк. Ступінь алкогольного сп'яніння вимірювався німецьким алкотестером Drager Alcotest 6810.

Водії випили пляшку пива 0,33 л. Відразу після випитого алкотестер видав від 0,25 до 1 проміле. Справа в тому, що концентровані пари алкоголю знаходяться в порожнині рота 2-5 хв. після останнього ковтка спиртного. Тому прилад показав рівень алкоголю в роті, а не в крові.

На другий день перевіряли коньяк. 30 г напою через півгодини у чоловіків показники склали 0,13 проміле. Для жінок 30 г коньяку виявилося 0,20 проміле.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українці за безвізом найчастіше подорожують до двох країн

Національна поліція радить всім, хто вживав алкоголь навіть в мінімальній кількості не сідати за кермо. Оскільки спиртні напої діють на різних людей по-різному і можуть уповільнити реакцію на дорозі.

Зараз ви читаєте новину «Алкоголь за кермом: скільки водієві можна випити спиртного». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі