понеділок, 05 лютого 2018 01:37

Олександр Тагаєв опублікував у "Вікіпедії" 3 тис статей

Олександр Тагаєв опублікував у "Вікіпедії" 3 тис статей
Киянин Олександр Тагаєв три роки створює статті для інтернет-енциклопедії "Вікіпедія". Фото: Тарас Подолян

3 роки створює статті для інтернет-енциклопедії "Вікіпедія" киянин Олександр Тагаєв. За це час опублікував понад 3 тис. дописів.

Про це він розповів кореспонденту Gazeta.ua під час інтерв'ю.

"Коли почалася війна, звернув увагу на стан української мови. В інтернеті натрапити на україномовні тексти було важко. Став на різних форумах пропагувати їх створення. Та врешті зрозумів: аби збільшити їх кількість, треба самому взятися за справу. Обрав "Вікіпедію", бо пошуковики завжди ставлять її на перше місце", - розповів Олександр.

"Першу статтю створив про панк-роковий гурт "Грасс". Переклав її з англійської мови. Згодом почав створювати і власні. Якось вирішив щодня писати принаймні по одній статті. У такому темпі працював два роки. В середньому займаюсь написанням статей по 10 годин на день", - додав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українську Вікіпедію започаткували два школярі з Японії

Олександр Тагаєв має фах атомного енергетика та історика культури. 8 років працював на Хмельницькій атомній електростанції. Згодом на 3 роки поїхав на роботу в Іран. Зараз ніде не працює.

"Статті для "Вікіпедії" не оплачуються, їх пишуть на волонтерських засадах. Та поки грошей мені вистачає. Маю можливість витрачати свій час на корисну справу", - зазначив він.

З'явились дані, кого з українських виконавців найчастіше шукали у Вікіпедії в грудні 2017-го. До топ-5 статей потрапив Олег Вінник. Тринадцяте місце посів Юрко Юрченко (Yurcash).

Зараз ви читаєте новину «Олександр Тагаєв опублікував у "Вікіпедії" 3 тис статей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі