пʼятниця, 20 листопада 2015 14:16

Активісти заблокували ремонт електроопор, через які постачається електрика до Криму

Активісти заблокували ремонт електроопор, через які постачається електрика до Криму
Ленур Іслямов.

Учасники громадянської акції з блокади Криму мають намір блокувати ремонт знову пошкоджених на Херсонщині опор ліній електропередач, через які поставляється електрика до Криму. Про це повідомив координатор акції з блокади Криму Ленур Іслямов, повідомляє "Крим.Реалії".

"У цьому братимуть участь кримськотатарські активісти, "Автомайдан", батальйон "Айдар" і "Правий сектор". Штаб громадянської блокади Криму зараз перебуває тут, і ми будемо блокувати ремонт на всіх чотирьох лініях", – сказав він.

За його словами, зараз пошкоджено чотири лінії електропередач, з них "дві лежать".

Іслямов зазначив, що поки невідомо, хто несе відповідальність за пошкодження електроопор, але нагадав, що напередодні активісти, які беруть участь у блокаді півострова, заявляли про те, що "знімають дозори".

"Це могли зробити, хто завгодно. Це могли зробити диверсанти, які прийшли з Криму, або диверсанти, які тут перебувають, чи це могли зробити патріоти України. Це міг зробити хто завгодно, але ми до цього стосунку не маємо. Ми блокуватимемо, бо нам цікава участь у самому процесі блокування, а не у процесі підривів", – сказав Іслямов.

Він додав, що зараз активісти вже "повернули свої дозори і зайняли кругову оборону". Також координатор акції з блокади Криму підкреслив, що "українська держава мала б самостійно обмежити постачання електроенергії до Криму".

20 вересня розпочалася безстрокова акція з блокування вантажного транспорту, який прямує до Криму з продуктами і товарами, ініційована лідерами кримських татар. Учасники блокади заявили, що слідом за "продуктовою" послідує "енергетична блокада" Криму.

Зараз ви читаєте новину «Активісти заблокували ремонт електроопор, через які постачається електрика до Криму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі