пʼятниця, 14 грудня 2018 07:48

Яким був візит Воронченка до Пентагону

Яким був візит Воронченка до Пентагону
Воронченко перебуває у столиці США Вашингтоні.Фото:storage1b.censor.net

Командувач ВМС ЗСУ Ігор Воронченко у США зустрічається із головнокомандуючим ВМС США Джоном Річардсоном та іншими представниками Міноборони США.

Темою зустрічей є двостороннє співробітництво у сфері безпеки, - про це повідомили у прес-службі Пентагону.

Воронченко перебуває у столиці США Вашингтоні.У Пентагоні зазначили, що темою зустрічей стане втілення нової стратегії ВМС України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Якщо почнеться повноцінний наступ РФ на Україну" - Пентагон виступив із гучною заявою

"Уряд США тісно працює із союзниками та партнерами у Європі та світі, щоб підтримати прагнення України до дипломатичного та мирного вирішення агресії Росії, включно із нещодавнім неспровокованим нападом на українські кораблі у Чорному морі. Лідери Міноборони США підтвердять підтримку суверенітету та територіальної цілісності України в межах її міжнародно визнаних кордонів, які включають і територіальні води, та право українських кораблів користуватись міжнародними морськими шляхами. Як вказано у Кримській декларації уряду США, Сполучені Штати відкидають спробу анексію Криму Росією", — повідомили у прес-службі Міноборони США.

Раніше Воронченко у розмові із колишнім високопосадовцем Міноборони США Майклом Карпентером, серед іншого, заявив, що під час інциденту у Керченській протоці Росія умисне підготувала засідку для українських кораблів.

У четвер, 6 грудня, США провели позаплановий політ над Україною через ситуацію у Керченській протоці.

Зараз ви читаєте новину «Яким був візит Воронченка до Пентагону». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі