вівторок, 05 лютого 2019 21:42

Які рішення ухвалили на першому синоді ПЦУ

Які рішення ухвалили на першому синоді ПЦУ
5 лютого пройшов перший Синод Православної церкви України. Фото: ТСН

5 лютого відбувся перший Священний синод Православної церкви України, на якому затвердили низку рішень.

"Синод розглянув і прийняв типовий статут управління єпархії для єпархій помісної церкви. Також розглянули організаційне питання Вінницької єпархії. На пропозицію предстоятеля митрополит Вінницький і Барський Симеон був затверджений Головним секретарем Священного синоду", - про це повідомляє прес-служба ПЦУ.

Також зазначається, що релігійні організації, які входили до складу кожної єпархії станом на 15 грудня 2018, залишаються у складі відповідної єпархії. Перехід духовенства і парафій між єпархіями помісної церкви можливий тільки на основі канонічних правил, тобто за згодою обох архієреїв єпархій, завіреної відповідними документами.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Епіфаній розповів, за чий рахунок живуть священнослужителі

3 лютого у Софійському соборі Києва митрополита Епіфанія звели на престол глави Православної церкви України. Цього дня він відсвяткував 40-річчя.

Інтронізація владики почалася о 9:00, під час недільної літургії. Приїхали президент Петро Порошенко з дружиною Мариною, лідер об'єднання "Батьківщина" Юлія Тимошенко, керівник партії "Самопоміч" Андрій Садовий. Також іноземні делегації із Канади та США.

Зараз ви читаєте новину «Які рішення ухвалили на першому синоді ПЦУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі