четвер, 29 липня 2010 15:44

Як українська міліція ловить наркодилерів в Інтернеті

Як українська міліція ловить наркодилерів в Інтернеті

Міліція розпочала ловити продавців наркотиків в інтернеті. За словами начальника Департаменту по боротьбі з незаконним обігом наркотиків МВС Геннадія Лісконога, вже затримано 20 інтернет-продавців зілля, порушено 40 кримінальних справ.

"В продавців вилучали кілограми амфетамінів. Серед затриманих є працівник правоохоронних органів. Він займав керівну посаду в органах внутрішніх справ у східному регіоні. Займався збутом наркотиків. Його затримали за допомогою СБУ" - розказав  Gazeta.ua Геннадій Лісконог.

Реклама сайтів з продажу наркотиків з'являється на популярних інтернет-форумах, розповсюджується через ICQ.

Відвідувач віртуальної крамниці обирає товар і зв'язується з продавцем через електрону пошту або "аську". Телефонів наркодилери не лишають. Після оплати товару через службу електронних платежів, покупцю часто відправляють наркотики "Автолюксом".

Деякі дилери лишають товар у вокзальних камерах схову, повідомляють покупцю її номер і код для відкриття замка. Якщо продавець живе в одному місті з покупцем, то може покласти товар у схованку і надіслати клієнту інструкції, як її знайти.

"Електронною поштою приходить знімок парку, де стрілкою показано у якому місці, під яким каменем лежать наркотики. 50% таких продавців - шахраї. Отримують гроші і зникають", - розповів голова Департаменту по боротьбі з незаконним обігом наркотиків МВС.

Міліція розробила методи, які дозволяють ловити продавців наркотиків у інтернеті. Подробиць поки не розкривають. В інтернеті поки працює порівняно невелика кількість наркодилерів. За оцінкою Геннадія Лісконога - не більше 2-3% від їхньої загальної кількості. Основний обсяг зілля розповсюджується традиційними способами - через мережі збувачів та притони.

Нагадаємо, у квітні в Києві затримано підприємця, який через інтернет продавав наркотики.

Зараз ви читаєте новину «Як українська міліція ловить наркодилерів в Інтернеті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі