понеділок, 02 вересня 2019 17:58

Як українцям не розоритися на роумінгу за кордоном

Як українцям не розоритися на роумінгу за кордоном
Як зекономити на роумінгу?

Міжнародний зв'язок — необхідна послуга для абонентів, що подорожують за кордон. Це означає, що ви можете користуватися мобільним зв'язком зі своєї сім-карти в іншій країні, тобто поза зоною вашого оператора. Експерти компанії "Київстар" розказали, як краще користуватися послугами в роумінгу, аби не розоритися під час відпочинку або відрядження.

Піклуємося про зв'язок заздалегідь

В останню хвилину, на кордоні чи в аеропорті ви точно не знайдете вигідних пропозицій від операторів мобільного зв'язку. Також, найімовірніше, не встигнете розібратися й увімкнути послугу, якщо це ваш перший роумінг.

"Найкраще рішення для новачків у цьому питанні — зв'язатися з кол-центром свого оператора та дізнатися докладніше про тарифи та додаткові послуги в роумінгу, які доступні за вашим номером", — радять фахівці компанії "Київстар".

Скільки часу знадобиться на підготовку? Небагато, але подбати про це слід якомога раніше принаймні за два-три дні до від'їзду. Час потрібен, щоб підібрати зручні умови, які підходять саме вам, та оптимізувати бюджет на дзвінки й трафік в роумінгу. Сама ж процедура підключення практично миттєва.

Ви можете також дізнатися про пакетні хвилини та мегабайти, які входитимуть в ваш щоденний тарифний план та не сплачуватимуться додатково. Лишаючись в межах тарифу, ви зможете економити на зв'язку дуже пристойні суми.

Якщо роумінг не потрібен

Радикальний спосіб зекономити гроші — це відмовитися від закордонних дзвінків та інтернету в роумінгу на час подорожі. При цьому ви можете лишатися на своїй сім-картці та користуватися безкоштовним Wi-Fi у готелі, громадських місцях, або придбати та встановити в смартфон картку місцевого оператора. Та вам слід знати про деякі тонкощі процесу.

"Якщо ви вирішили, що вам краще без роумінгу, то ми радимо вимкнути передачу даних в меню вашого пристрою. Зробити це варто ще в домашній країні, скажімо в аеропорті. Або ви можете зателефонувати до кол-центру, щоб перевірити статус роумінгу та вимкнути його", — радять експерти.

Що робити, коли ви вже за кордоном

Буває, згадаєш про роумінг, коли вже опинився за кордоном, а тут дзвонить хтось із рідних. Якщо вирішили жорстко економити на послугах мобільного зв'язку, то найцінніша порада від спеціалістів — не брати слухавку замість відхилення дзвінка.

"Аби справді уникнути нарахування платні за прийнятий дзвінок у роумінгу, краще просто не відповідати на нього. Це пов'язано з особливістю фіксації викликів, тому якщо відхилите вхідний дзвінок, вашим рідним можуть не нарахувати оплату, а вам якраз навпаки — зарахувати зайву хвилину до сплати", — пояснили спеціалісти.

Також фахівці не радять підключати стартовий пакет місцевого оператора, якщо ваш термін перебування в країні менше двох тижнів. Це не вигідно з точки зору оплати, адже мобільний зв'язок, зокрема, сім-карта в країнах Європи коштує набагато дорожче, ніж у нас.

Зараз ви читаєте новину «Як українцям не розоритися на роумінгу за кордоном». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі