субота, 06 березня 2010 19:26

Ахмадінеджад назвав теракти 11 вересня американською фальсифікацією

Ахмадінеджад назвав теракти 11 вересня американською фальсифікацією

Президент Ірану Махмуд Ахмадінежад заявив, що теракти 11 вересня 2001 року - жахлива фальсифікація, влаштована самими американцями.

Така скандальна заява прозвучала на зустрічі іранського лідера з чиновниками МВС республіки. За словами лідера Ірану, метою фальсифікації стало виправдання так званої "війни проти тероризму", яку влаштували США. Він стверджує, що американцям просто був потрібен привід для вторгнення в Афганістан.

Варто відзначити, що Ахмадінежад вже не вперше звертається до теми 11 вересня. Так, у січні він назвав теракти в Нью-Йорку та Вашингтоні "підозрілими" і звинуватив Захід у спробі встановити повний контроль над Близьким Сходом.

Варто відзначити, що Махмуд Ахмадінежад з самого початку свого правління відрізняється жорсткою риторикою. Наприклад, він запам"ятався багатьом фразою про те, що Ізраїль повинен бути стертий з карти світу. Така заява викликала здивування і роздратування в багатьох країнах, однак іранський лідер не звернув уваги на критику.

Відповідальність за теракти 11 вересня, в результаті яких загинуло близько 3000 осіб, взяла міжнародна терористична мережа "Аль-Каїда".

РБК

Зараз ви читаєте новину «Ахмадінеджад назвав теракти 11 вересня американською фальсифікацією». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі