четвер, 14 січня 2016 14:25

Адвокат просив обміняти ГРУшників на Сенцова і Кольченка

Адвокат просив обміняти ГРУшників на Сенцова і Кольченка
Фото: tsn.ua

Адвокат російського спецпризначення Олександра Александрова провів переговори з головою Центру звільнення полонених Володимиром Рубаном щодо обміну військових РФ.

Про це повідомив сам правозахисник Юрій Грабовський, передає "Радіо свобода".

За словами Грабовського, він підтримує ініціативу обміну ГРУшників на українського режисера Олега Сенцова, активіста Олександра Кольченко або українську льотчицю Надію Савченко.

Володимир Рубан підтвердив інформацію про переговори і повідомив, що в Росії погодились на обмін Сенцова та Кольченка на військових Александрова та Єрофеєва.

"Схема нагального обміну не може бути застосована, поки не буде вироку Александрову та Єрофеєву. Тоді це вже буде обмін за погодженням сторін – вони будуть відбувати покарання на своїй батьківщині. За якихось гарантій дипломати обміняються вже не заручниками, не військовополоненими, а засудженими і кожен поїде до своєї країни, а там ще має отримати помилування", – пояснив Рубан.

Існує також можливість обміну російських спецпризначенців на Надію Савченко.

"Донецька сторона передає на запит українській мінській переговорній групі до 1200 прізвищ людей, які, вони вважають, перебувають під арештом в Україні. Близько 500 з них – це визнані донецькою стороною "ополченці", вони є у нас. І за формулою "всіх на всіх" чи за іншою, наприклад: усіх наших 13 людей, яких ми вважаємо політично засудженими в Росії, обміняти на цю тисячу. І Порошенко стане як прем'єр Ізраїлю, який обміняв одного капрала на 1027 людей", – сказав Рубан.

Нагадаємо, Александров та Єрофеєв були затримані у травні 2015 року на Луганщині. Про те, що є кадровими військовими ГРУ ГШ РФ, спецпризначенці розповіли під час затримання, однак згодом відмовилися від своїх слів. Суд у цій справі триває.

Зараз ви читаєте новину «Адвокат просив обміняти ГРУшників на Сенцова і Кольченка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі