субота, 02 травня 2020 13:08

300% зарплати для лікарів: у МОЗ знайшли винних у невиплатах

300% зарплати для лікарів: у МОЗ знайшли винних у невиплатах
В україні кожен п'ятий інфікований коронавірусом - медик. Фото: Reuters

Міністерство охорони здоров'я перерахувало кошти на виплату 300% зарплат лікарям, які працюють з хворими на коронавірус. Гроші затримують на місцевому рівні.

Про це заявив міністр охорони здоров'я Максим Степанов на брифінгу.

"Були зібрані всі медичні працівники, які працювали з цими хворими, була зібрана їхня заробітна плата. Відповідно до цих сум, були перераховані кошти, щоб були здійснені виплати з урахуванням 300%.

Зараз ми отримуємо сигнали, що ці виплати не були здійснені в повному обсязі з вини або органів місцевої влади, або головних лікарів лікарень. Почали маніпулювати щодо виплати... Це недопустимі речі. Наголошую, що всі без виключення виплати повинні здійснюватися в повному обсязі", - сказав Степанов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Лікарів звільнять від податків: подробиці

Він розіслав листи головам ОДА і чекає звітів по кожному медзакладу: які суми були виплачені і яким працівникам, залученим до лікування інфікованих коронавірусом громадян.

Степанов закликав лікарів, яким не виплатять кошти, звертатися на "гарячу лінію" міністерства за номером 0-800-505-201.

В україні кожен п'ятий інфікований коронавірусом - медик. 16 лікарів померли від інфекції. МОЗ пообіцяло медпрацівникам, які борються з коронавірусом, збільшити зарплати до 300%. Однак працівники лікарень скаржаться на невиплату коштів. Минулого тижня медичний персонал Київської міської клінічної лікарні №8 вийшов на протест - відмовляються під час епідемії працювати за зарплату в 3-5 тис. грн.

Зараз ви читаєте новину «300% зарплати для лікарів: у МОЗ знайшли винних у невиплатах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі