пʼятниця, 01 грудня 2017 04:39

22 особам по Майдану повідомлено про підозру

22 особам по Майдану повідомлено про підозру
Керівник департаменту спеціальних розслідувань ГПУ Сергій Горбатюк.

Загалом, у справах Майдану оголошено про підозру 22 особам. Документи скеровані до суду. Хоча не можна стверджувати, хто скоїв злочин, бо вироків по жодному з цих епізодів немає.

Про це сказав керівник департаменту спеціальних розслідувань ГПУ Сергій Горбатюк.

"Загалом на сьогодні повідомлено про підозру або спрямовано до суду – це 22 особи, які слідство на підставі зібраних доказів вважає тими особами, які організували – це підозри колишньому президенту, колишньому голові РНБО, його заступнику, керівнику Міністерства внутрішніх справ, Київської міліції, і виконавців – це командиру "Беркуту" і безпосередньо бійцям. А також, як відомо, обвинувальний акт знаходиться в суді стосовно колишнього голови КМДА Попова щодо пособництва в організації розгону", – повідомляє Горбатюк.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Луценка спростували повернення "Межигір'я" у державну власність

Не можна стверджувати, хто саме винен у злочині, так як вироків по жодному із цих епізодів нема, додає Сергій Горбатюк.

"І ще на сьогоднішній час є у нас командир взводу, якому повідомлено про підозру, і слідство теж йде до завершення, але слід відзначити, що ця особа, як була командиром взводу, так і залишається", – говорить Горбатюк.

ГПУ почала розслідування за заявою Януковича про "державний переворот 2014 року".Янукович просить перевірити причетність до "держперевороту" ряд українських теперішніх чиновників.

Зараз ви читаєте новину «22 особам по Майдану повідомлено про підозру». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі