вівторок, 28 листопада 2017 05:03

5 найсмішніших фільмів із Леслі Нільсеном
5

Леслі Нільсен
Фото: Pinterest
Леслі Нільсен. Кадр зі стрічки "Дракула: мертвий і задоволений"
Леслі Нільсен. Кадр зі стрічки "Голий пістолет 2½: Запах страху"
Леслі Нільсен. Кадр зі стрічки "Голий пістолет"
Леслі Нільсен у стрічці "Заборонена планета"

28 листопада 2010-го року помер культовий актор-комік Леслі Нільсен. Понад два десятки років він знімався в кіно, але справжня слава і визнання прийшли до нього після 60. Причиною смерті Нільсена стала пневмонія. Хвороба несподівано дала ускладнення, з якими організм актора не зміг впоратися. Леслі Нільсен пішов із життя в лікарні Форт-Лодердейл штату Флорида, в колі рідних і друзів. Акторові було 84 роки.

"Сподіваюся, я зможу працювати до смерті. Я не уявляю себе без справи. У мене немає відчуття, що я працюю до сьомого поту. Я отримую задоволення від роботи. Мені подобається зніматися саме в комедіях. Комедія прийшла в моє життя досить пізно і, сподіваюся, залишиться зі мною до кінця", - говорив комік.

Gazeta.ua пропонує згадати 5 найсмішніших комедій із Леслі Нільсеном.

1. Аероплан! (1980)

Режисери брати Цукери в тандемі з Джимом Абрахамсом уперше випробували на глядачах свій вбивчий рецепт: нашпигували 1,5 години екранного часу дикими жартами, які висміювали всі відомі на той час фільми-катастрофи, і змусили сивочолого коміка Нільсена вештатися салоном пікіруючого аеробуса.

Фільм мав неймовірний успіх не лише у мільйонів глядачів, а й у кінокритиків.

2. Голий пістолет (1988)

Це кіноверсія телесеріалу "Поліцейський загін!", який, пародіював усі відомі на той момент поліцейські серіали, від "Хілл Стріт блюзу" до "Коломбо". Цукери і Абрахамс побудували сюжет навколо візиту до США британської королеви.

Хрестоматійним став епізод, в якому поліцейський Френк Дребін (Леслі Нільсен) справляє малу нужду під час аудієнції Її Величності.

3. Голий пістолет 2½: Запах страху (1991)

Продовження "Голого пістолета" в чомусь навіть краще і гостріше за перший фільм. Замість королеви Єлизавети тут фігурує Джордж Буш, тому стрічка зазіхає на територію гострої політичної сатири. Але вона став лідером касових зборів, підкорила як демократів, так і республіканців.

4. Голий пістолет 33 ⅓: Останній випад (1994)

На думку глядачів і критиків, фільм вийшов ще смішнішим, аніж два попередні. Він пародіює культові стрічки "Тіло як доказ", "Основний інстинкт" й інші. Навіть рекламний постер стрічки пародіював знамените фото голої вагітної Демі Мур роботи Енні Лейбовітц. Фотограф подала на творців фільму до суду за порушення авторських прав, але програла процес.

5. Дракула: Мертвий і задоволений (1995)

Фільм пародіює переважно один конкретний фільм - "Дракулу" Френсіса Форда Копполи. Стрічка не отримала великого схвалення критиків, але стала культовою у шанувальників Леслі Нільсена.

Леслі Нільсен: довідка

Леслі Нільсен народився 1926-го року в Канаді, у сім'ї поліцейського. Майбутній актор служив кулеметником у канадських ВПС і працював діджеєм на радіо, а потім вступив до нью-йоркської кіношколи. 1954-го переїхав до Голлівуду і відтоді знявся в 100 фільмах і близько 1,5 тис телепередачах.

Однією з перших помітних стрічок з Нільсеном стала "Заборонена планета" (1956), що є науково-фантастичною адаптацією "Бурі" Шекспіра. Аж до 70-х Нільсену діставалися лише ролі другого плану.

Автор: chippfest.blogspot.com
  Леслі Нільсен у стрічці "Заборонена планета"
Леслі Нільсен у стрічці "Заборонена планета"

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Британські вчені визначили найсмішніший фільм у світі

Проривом для актора стали 80-ті, коли він знайшов своє амплуа. Першим комедійним фільмом із Леслі став "Аероплан" - саме від нього популярність актора почала набирати обертів. 1982-го настав зоряний час Нільсена - він знявся в серіалі "Поліцейський загін!".

Решта відомих фільмів за участю Леслі: "Незламний шпигун" (1996), "Містер Магу" (1997), "Без вини винуватий" (1998), "Шостий елемент" (2000), "Дракула: Мертвий і задоволений", "Дуже страшне кіно 3" (2003).

  Леслі Нільсен. Кадр зі стрічки "Дракула: мертвий і задоволений"
Леслі Нільсен. Кадр зі стрічки "Дракула: мертвий і задоволений"

Актор був одружений чотири рази. Востаннє оформив офіційно стосунки 2001 року з жінкою, з якою був близький із 1983-го. У Нільсена залишилося двоє дітей від першого шлюбу.

Зараз ви читаєте новину «5 найсмішніших фільмів із Леслі Нільсеном». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі