вівторок, 21 серпня 2018 22:16

Затримали учасників акції на підтримку Сенцова

Затримали учасників акції на підтримку Сенцова
У Москві поліція затримала протестувальників. Фото: "Новая газета"

У Москві на Чистопрудному бульварі затримали активістів, які влаштували поодинокі пікети на підтримку українського політв'язня, режисера Олега Сенцова.

Поліція затримала щонайменше семеро осіб, їх повезли у відділення поліції для складання протоколу, повідомляє "Новая газета".

На акцію прийшли близько 30 осіб, деякі з них тримали плакати на підтримку засудженого режисера.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Кожна хвилина може стати останньою" - у Франції відреагували на голодуючого Сенцова

"Моторошно було читати про цю голодовку. У якийсь момент я почав дзвонити моїм друзям, ми стали обговорювати, що робити. Ми співали пісні біля пам'ятника Маяковському, потім хлопці з "Меморіалу" зробили підбірку фільмів про Сенцова і про інших українських політичних в'язнів. Ми святкували день народження Сенцова, але все це такі сплески, хочеться, щоб прийшло багато народу, але люди бояться вийти, тому що зараз закони, які обмежують вихід на вулицю", - пояснює один з пікетувальників, музикант Олексій Бєлєнкін.

Український політв'язень Олег Сенцов, 42 роки, не вживає їжі 100-й день. 14 травня оголосив безстрокове голодування в колонії у російській колонії "Белый медведь", що у місті Лабитнангі Тюменської області Росії. Його вимога – звільнення всіх українських політв'язнів. Зараз знаходиться у тюремній лікарні. Приймає 2 ложки білкової суміші на день. За час голодування пережив 2 кризи. Лікарі говорять, що 3 може стати для Сенцова смертельною – відмовлять внутрішні органи.

Зараз ви читаєте новину «Затримали учасників акції на підтримку Сенцова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі