четвер, 01 березня 2018 15:31

За коментар у соцмережі кримського татарина засудили на два роки

За коментар у соцмережі кримського татарина засудили на два роки
Сулейман Кадиров отримав два роки умовно. ФОТО: ua.krymr.com

Феодосійський міський суд в окупованому Криму 1 березня засудив на два роки умовно із забороною публічної діяльності кримськотатарського активіста Сулеймана Кадирова.

Про це пише "Крим. Реалії"

Активіста звинуватили в тому, що у березні 2016 року він розмістив на своїй сторінці в Facebook репост відео про створення добровольчого батальйону "Крим", а через кілька місяців написав до нього коментар: "Крим - це Україна, завжди була, є й буде!".

"Сулейман Кадиров визнаний винним у публічних закликах до порушення територіальної цілісності Росії", - пише російський журналіст Антон Наумлюк на своїй сторінці в Facebook.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На кримському кордоні ФСБ затримали українця

Кадиров назвав вирок "російським кривосуддям".

"Це був очікуваний вирок. Це Росія, і її російське правосуддя завжди було і буде залежним від спецслужб. Вирок є доказам того, як вони зі страху все підряд штампують, шаблонно шиють кримінальні справи. Це стосується не тільки мене, а й усіх політв'язнів", - сказав активіст.

В МЗС України висловили протест проти вироку.

16 лютого в Криму до 6,5 років колонії засудили українця Андрія Захтея.

Зараз ви читаєте новину «За коментар у соцмережі кримського татарина засудили на два роки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі