субота, 09 червня 2018 12:20

Води вистачить до кінця липня: у Криму розповіли про проблеми

Води вистачить до кінця липня: у Криму розповіли про проблеми
У Криму швидкими темпами висихає одне з найбільших водосховищ, води вистачить менш ніж на 2 місяця. Фото: Krymr.com

В анексованому Криму швидко висихає Білогорське водосховище, яке є одним з найбільших на території півострова.

Води вистачить до кінця липня, повідомляють в Крим.Реалії з посиланням на власника сафарі-парку "Тайган" Олега Зубкова.

За його словами, зараз на водосховищі витрата води перевищує її прихід втричі.

"На даний час у Білогірського водосховища прихід води становить один куб в секунду, а витрата - три куби, тому в умовах сформованої в Криму посухи, ця водойма зможе забезпечувати водою споживачів тільки до кінця липня. Буквально кожного дня рівень води у водоймі значно знижується", - розповів Зубков.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тариф на холодну воду піднімуть на 50%

Він ретельно слідкує за ситуацією, адже його сафарі-парк "Тайган" споживає воду саме з Білогорського водосховища, для цього був побудований водовід. Зубков також розповів, що раніше в його парк постачали воду з Тайганського водосховища, але воно пересохло.

"Вода нам обходиться дуже дорого, але це єдиний варіант, тому що Тайганське водосховище, з якого ми раніше споживали воду, практично висохло і давно не має корисного об'єму води", - зазначив Зубков.

Раніше повідомляли, що в окупованому Росією Криму відбулося підвищення рівня мінералізації підземних річок в північних районах півострова. Через це питна вода перетворилась на солончаки.

Зараз ви читаєте новину «Води вистачить до кінця липня: у Криму розповіли про проблеми». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі