понеділок, 23 березня 2020 17:00

Влада РФ відмовляється лікувати кримськотатарського активіста

Влада РФ відмовляється лікувати кримськотатарського активіста
Влада РФ відмовляється лікувати кримськотатарського активіста. Фото: pixabay.com

Міністерство закордонних справ України висловило рішучий протест у зв'язку із незабезпеченням російською стороною необхідного медичного обстеження та лікування незаконно утримуваного на території РФ громадянина України Сервера Мустафаєва.

Про це повідомляється на офіційному сайті МЗС.

Останніми днями у Сервера тримається висока температура, спостерігається сухий кашель, сильний головний біль та слабкість у всьому тілі. З огляду на пандемію коронавірусної інфекції нового типу COVID-19, це дуже тривожні симптоми. Але окупаційна російська влада їх ігнорує.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Криму виявили першого інфікованого коронавірусом

"Наполягаємо на негайному проведенні медичного обстеження громадянина України С. Мустафаєва в спеціалізованому медичному закладі відповідно до міжнародних стандартів, у тому числі з метою виключення можливості його зараження коронавірусною інфекцією COVID-19, та забезпеченні кваліфікованою лікарською допомогою в умовах місця несвободи", - йдеться в повідомленні.

МЗС України закликало міжнародну спільноту посилити політичний, економічний та санкційний тиск на Росію з метою припинення на її території грубих порушень прав людини та звільнення всіх незаконно утримуваних громадян України.

Кримськотатарський активіст, громадський діяч Сервер Мустафаєв майже 2 роки незаконно утримується Росією з політичних мотивів за сфабрикованими звинуваченнями у терористичній діяльності.

Зараз ви читаєте новину «Влада РФ відмовляється лікувати кримськотатарського активіста». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі