вівторок, 28 листопада 2017 10:08

Вдалий час виступати за визнання Криму частиною Росії – словацький депутат

Вдалий час виступати за визнання Криму частиною Росії – словацький депутат
Словаччина хоче визнати Крим російським і зняти санкції. Фото: Експрес - онлайн

Словацький депутат Петер Марчек пояснив, чому збирається поставити в парламенті на голосування питання про визнання анексії Криму.

Посадовець відзначився різкими заявами. Про це інформує Depo.Світ.

"Заради справедливості, щоб нормалізувати ситуацію, припинити насильство і шантаж з боку ЄС і України, яка прагне до інтеграції і зрадила добрі відносини зі слов'янськими народами за миску сочевичної юшки від Заходу", - каже Марчек.

Депутат наголосив, що визнання Криму і скасування санкцій проти Росії вже деякий час обговорюється в словацькому парламенті.

"Мені спало на думку, що це дуже вдалий час, щоб спробувати виступити з ініціативою про визнання Криму частиною Росії. Зараз саме час дізнатися, яка з чинних політичних партій Словаччини якої позиції дотримується", - додав Марчек.

За словами посадовця, місцеві ЗМІ однобоко висвітлюють українсько-російські відносини.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Після захоплення Криму їх відправили на Донбас - фото російських військових

Марчек нагадав, що в України, Словаччини та Угорщини теж залишається невирішена суперечка з приводу Підкарпатської Русі, яка була частиною Великоморавської імперії.

На думку депутата, проблема Криму не в референдумі 2014 року.

"У неї набагато довша історія. Адже Кримський парламент ще в 1992 році прийняв "акт державної незалежності Кримської республіки", але під жорстким тиском Києва відкликав своє рішення в обмін на розширення своїх повноважень", - каже Марчек.

У свою чергу, Сполучені Штати не згодні з заявами російської влади про те, що питання анексії Криму закрите і не повинне обговорюватися. Про це заявив спеціальний представник Держдепартаменту США у справах України Курт Волкер.

Зараз ви читаєте новину «Вдалий час виступати за визнання Криму частиною Росії – словацький депутат». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі