неділя, 11 лютого 2018 17:07

У Швеції показали фільм про анексію Криму

У Швеції показали фільм про анексію Криму
Журналіст Роман Бочкала презентував свій документальний фільм про анексію Криму в Швеції Фото: Facebook

У Швеції український журналіст Роман Бочкала презентував свій документальний фільм про анексію Кримського півострова. Про це він повідомив у своєму Facebook.

"Зустрівся з науковими співробітниками CBEES. Університет Стокгольма, який вивчає країни Балтії і Східної Європи. Говорили про анексію Криму, окупації Донбасу. В більшості своїй в шведському суспільстві є чітке розуміння - Україна жертва російської агресії. Презентував свій фільм про захоплення півострова. Документальні свідчення учасників подій. В Україні він демонструвався два роки тому", - повідомив Роман Бочкала.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В окупованому Севастополі комуністи викрали капсулу часу

Журналіст зазначає, що для шведів такий матеріал маловідомим.

"Вони не глибоко в матеріалі. І це не дивно. Україна пішла з перших шпальт європейської преси. І так - відчувається втома від нашого питання. Потрібно нагадувати про себе. І згадувати не тільки погане. Робити акцент на позитиві. Слабаків і невдах ніхто не любить. Нам вдалося зберегти незалежність і зміцнити армію. Це головне. Реформи теж йдуть. Хоча і не так швидко як усім хотілося б. Не сумуємо і рухаємося вперед", - зазначив журналіст.

В питанні повернення окупованого Росією Криму відсутня "точка неповернення". Таку думку висловив український журналіст Роман Бочкала.

Зараз ви читаєте новину «У Швеції показали фільм про анексію Криму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі