понеділок, 11 лютого 2019 17:40

В СБУ розповіли, як росіяни захоплювали Крим

В СБУ розповіли, як росіяни захоплювали Крим
"Зелені чоловічки" - російські кадрові військові, якіх відправила РФ для захоплення півострову Крим у 2014 році. Фото Крим Реалії

Керівництво України попереджали про Російську агресію ще до президенства Віктора Януковича.

Таку заяву зробила заступник Департаменту контррозвідувального захисту інтересів держави у сфері інформаційної безпеки СБУ, полковник Юлія Лапутіна, передає Обозреватель.

Вона розповіла, як у часи президенства Януковича згорнули всі програми протидії російським спецслужбам.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія побоїться створювати сухопутний коридор до Криму

"Навіть ще до Януковича попереджали про те, що існують загрози прихованого російського впливу на ситуацію у Криму, зокрема інформаційного впливу, адже вже тоді через фінансування з бюджету фонду "Русский мир" були розпочаті програми, які ментально були спрямовані на реінтеграцію населення півострова в російський інформаційний простір — про це повідомлялося керівництву держави. На жаль, це було саме на стику зміни влади, і потім до влади прийшов Янукович, і всі ці програми протидії російським спецслужбам були згорнуті", - сказала вона.

Стали відомі дані ще одного російського військовослужбовця, який в складі "зелених чоловічків" брав участь в окупації Криму.

Йдеться про військовослужбовця Олександра Куща, 1993-го року народження, жителя Краснодара.

Зараз ви читаєте новину «В СБУ розповіли, як росіяни захоплювали Крим». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі